ANUNT !

Va aducem la cunostinta ca in cadrul Spitalului Clinic “Dr. C. I. Parhon” Iasi se efectuaza lucrari la reteaua de instalatii, inclusiv la reteaua telefonica fixa si din acest motiv unele numere de telefon nu functioneaza temporar.

Pentru informatii si programari va rugam sa va adesati catre compartimentele care acorda asistenta medicala de specialitate prin numerele de telefon mobile aflate in tabelul de mai jos.

Va multumim pentru intelegere!

Programari telefonice 

Luni - Vineri  

13:00 - 15:00


Ambulatoriu Nefrologie

Programari consultatie initiala 0720 550 384


Ambulatoriu Transplant Renal

Programari consultatie control 0726 730 884

Ambulatoriu Medicina Interna

Programari consultatie 0727 739 260

Programari consultatie preoperator 0726 730 903


Ambulatoriu Geriatrie

Programari consultatie 0728 854 445


Ambulatoriu Urologie

Programari consultatie 0726 730 896


Cabinet Diabet

Programari consultatie 0747 295 514

LOCALIZARE    

    Spitalul Clinic “Dr. C. I. Parhon” Iasi se afla situat in B-dul Carol I, Nr. 50, zona Copou.

   VEZI LOCALIZARE PE HARTA  


ACCES PIETONAL

   Accesul pietonal al pacientilor si vizitatorilor se face prin intrarea principala din B-dul Carol I, Nr. 50;


ACCES CU MIJLOACE 

DE TRANSPORT

   Accesul AUTO catre Spitalul Clinic "Dr. C. I. Parhon" se poate face cu autoturisme private pe toate drumurile publice adiacente sediului aflat in Copou, precum si cu mijloace de transport in comun, puse la dispozitia cetatenilor de catre Primaria Municipiului Iasi.

ISTORIC SPITAL

    Spitalul Clinic “Dr. C. I. Parhon” a fost inaugurat in anul 1943 ca Spital al Asigurarilor Sociale din Copou, fiind la acea data, cel mai modern spital din tara si unul din cele mai moderne din Europa centrala si de est.

     In acest moment Spitalul Clinic “Dr. C. I. Parhon”, reprezinta unul din marile spitale din Iasi, asigurand servicii medicale in afectiunile renale, de cea mai inalta calitate pentru intreg teritoriul Moldovei.

VEZI ISTORIC SPITAL         

Mihai Chirica

Primar al Municipiului Iași08 IULIE 2021

        O veste excelentă pentru sistemul ieșean de sănătate!

Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iași este singura unitate medicală din România care a fost nominalizată la premiile pentru excelență în îngrijirea pacientului (Excellence in Patient Care Awards) acordate de Royal College of Physicians din Londra, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, o renumită asociație profesională a medicilor britanici.

Unitatea medicală din Iași a fost nominalizată la categoria „International award”, care identifică și recunoaște acele proiecte din afara Regatului Unit care au contribuit la îmbunătățiri semnificative în îngrijirea pacienților într-o anumită țară sau regiune.

„Medicii și toți profesioniștii din sănătate au avut un an dificil, cu greutăți cu care nu s-au mai întâlnit până acum. Soluțiile unice și inovative identificate pentru a depăși aceste provocări au adus un an extrem de competitiv pentru Excellence in Patient Care Awards. Știm că simțim cu toții acut efectele pandemiei de COVID-19. De aceea, este mai important ca niciodată să recunoaștem și să celebrăm munca și cercetarea care au schimbat și salvat vieți”, au motivat reprezentanții Royal College of Physicians.

Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” a fost nominalizat pentru activitatea neîntreruptă de transplant și dializă în România în timpul pandemiei de COVID-19, fiind reprezentat pe lista scurtă de către domnul prof. univ. dr. Adrian Covic, coordonator al Compartimentului de Transplant Renal din cadrul spitalului. Premiul a fost câștigat de către „Gastroenterology online”, platforma dezvoltată de medicii de la Prince Charles Hospital, Brisbane, Queensland.

Mă bucură nominalizarea Spitalului Clinic „Dr. C.I. Parhon” la Excellence in Patient Care Awards, cu atât mai mult cu cât această recunoaștere vine din partea unui sistem medical de mare prestigiu în lume, cel britanic. Pandemia de COVID – 19 a fost un examen extrem de greu pentru cadrele medicale de la Spitalul „Parhon”, ca pentru întregul personal din sistemul de sănătate, dar acestea au reușit, prin dăruire și dragoste față de pacient, să își îndeplinească cu brio nobila misiune care stă sub Jurământul lui Hipocrate. Expuși pericolului contaminării, aflați în prima linie, medicii și asistentele de la Spitalul „Parhon” au readus sănătatea în viața multor pacienți, cu prețul alterării propriei sănătăți.

Municipalitatea a investit mereu în dotările acestui spital, încercând să îi procure aparatură medicală adaptată la cerințele moderne, astfel încât, spre exemplu, activitatea de dializă și transplant renal să se desfășoare la standarde calitative de nivel european. Chiar în urmă cu două zile, la Spitalul „Parhon” au fost făcute alte două transplanturi renale, semn că sănătatea celor suferinzi se află pe mâini bune în această unitate medicală de top a României.

Felicit toate cadrele medicale de la Spitalul „Parhon” pentru profesionalismul lor, dorindu-le să se afle mereu în topurile medicale din întreaga lume, dar și în recunoștința miilor de pacienți vindecați an de an!