PERFORMANȚE

Prof. univ. Dr. Adrian Covic a câștigat marele premiu pentru Medicină

Câștigătorul premiului „Ana Aslan”, prof. univ. dr. Adrian Covic, este profesor și prorector al UMF Iași, șeful Compartimentului de Transplant Renal al Spitalului „Dr. C.I.Parhon” Iași.

Echipa  „Mavis Artificial Heart”, care a primit premiul de excelență pentru activitatea științifică care răspunde unor provocări societale majore, este alcătuită din 30 de studenți de la Facultatea de Bioinginerie Medicală și de la Facultatea de Medicină, coordonată de dr. Alexandru Pleșoianu, de la Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic pentru Managementul vârstnicului și îmbătrânirii sănătoase – CITT MAVIS.


„Premiul de excelență pentru activitatea științifică care răspunde unor provocări societale majore în urma rezultatelor deosebite pe care echipa Mavis Artificial Heart le-a obținut” a fost acordat Prof. Univ. Dr. Viorel Scripcariu, Rectorul UMF Iași.

„Performanța prof. univ. dr. Adrian Covic în domeniul cercetării este o sursă de inspirație pentru comunitatea noastră academică, dar în special pentru studenții și rezidenții noștri. Acest premiu este o nouă recunoaștere binemeritată a unei cariere profesionale impecabile. De asemenea, ne mândrim și cu echipa MAVIS, recompensată la Gala Cercetării Românești cu un premiu de excelență.”, a subliniat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.GALA ELITELOR MEDICALE 

EDIȚIA a V-a

Mihai Chirica

Primar al Municipiului Iași17 IULIE 2021

     Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” ne face din nou mândri!

    Compartimentul de Transplant Renal, coordonat de prof. univ. dr. Adrian Covic, a câștigat distincția pentru „cea mai bună echipă / secție spitalicească” în cadrul celei de-a V-a ediții a Galei Elitelor Medicale, organizată pe 15 iulie 2021 la Baia Mare, în prezența a numeroși membri și reprezentanți ai comunității academice și medicale din România. Acordarea titlului a avut în vedere activitatea intensă și neîntreruptă desfășurată în ciuda condițiilor impuse de pandemia de COVID-19 în ultimul an și jumătate.

     La începutul acestei luni Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” a fost singura unitate medicală din România care a fost nominalizată la premiile pentru excelență în îngrijirea pacientului (Excellence in Patient Care Awards) acordate de Royal College of Physicians din Londra, tot pentru activitatea neîntreruptă de transplant și dializă în România în timpul pandemiei.

     Felicit toate cadrele medicale de la Spitalul „Dr. C. I. Parhon” pentru profesionalismul lor și le doresc să rămână în topurile medicale din țară și din întreaga lume! Primăria Municipiului Iași a investit constant în dotările acestui spital, în aparatură medicală adaptată la cerințele moderne, astfel încât activitatea de dializă și transplant renal să se desfășoare la standarde calitative de nivel european, standarde care, iată, sunt recunoscute încă o dată!


INTERNATIONAL AWARD


   O veste excelentă pentru sistemul ieșean de sănătate!

Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iași este singura unitate medicală din România care a fost nominalizată la premiile pentru excelență în îngrijirea pacientului (Excellence in Patient Care Awards) acordate de Royal College of Physicians din Londra, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, o renumită asociație profesională a medicilor britanici.

Unitatea medicală din Iași a fost nominalizată la categoria „International award”, care identifică și recunoaște acele proiecte din afara Regatului Unit care au contribuit la îmbunătățiri semnificative în îngrijirea pacienților într-o anumită țară sau regiune.

„Medicii și toți profesioniștii din sănătate au avut un an dificil, cu greutăți cu care nu s-au mai întâlnit până acum. Soluțiile unice și inovative identificate pentru a depăși aceste provocări au adus un an extrem de competitiv pentru Excellence in Patient Care Awards. Știm că simțim cu toții acut efectele pandemiei de COVID-19. De aceea, este mai important ca niciodată să recunoaștem și să celebrăm munca și cercetarea care au schimbat și salvat vieți”, au motivat reprezentanții Royal College of Physicians.

Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” a fost nominalizat pentru activitatea neîntreruptă de transplant și dializă în România în timpul pandemiei de COVID-19, fiind reprezentat pe lista scurtă de către domnul prof. univ. dr. Adrian Covic, coordonator al Compartimentului de Transplant Renal din cadrul spitalului. Premiul a fost câștigat de către „Gastroenterology online”, platforma dezvoltată de medicii de la Prince Charles Hospital, Brisbane, Queensland.

Mă bucură nominalizarea Spitalului Clinic „Dr. C.I. Parhon” la Excellence in Patient Care Awards, cu atât mai mult cu cât această recunoaștere vine din partea unui sistem medical de mare prestigiu în lume, cel britanic. Pandemia de COVID – 19 a fost un examen extrem de greu pentru cadrele medicale de la Spitalul „Parhon”, ca pentru întregul personal din sistemul de sănătate, dar acestea au reușit, prin dăruire și dragoste față de pacient, să își îndeplinească cu brio nobila misiune care stă sub Jurământul lui Hipocrate. Expuși pericolului contaminării, aflați în prima linie, medicii și asistentele de la Spitalul „Parhon” au readus sănătatea în viața multor pacienți, cu prețul alterării propriei sănătăți.

Municipalitatea a investit mereu în dotările acestui spital, încercând să îi procure aparatură medicală adaptată la cerințele moderne, astfel încât, spre exemplu, activitatea de dializă și transplant renal să se desfășoare la standarde calitative de nivel european. Chiar în urmă cu două zile, la Spitalul „Parhon” au fost făcute alte două transplanturi renale, semn că sănătatea celor suferinzi se află pe mâini bune în această unitate medicală de top a României.

Felicit toate cadrele medicale de la Spitalul „Parhon” pentru profesionalismul lor, dorindu-le să se afle mereu în topurile medicale din întreaga lume, dar și în recunoștința miilor de pacienți vindecați an de an!